Kategorier
Allmänt

Årsresumé 2020

2020 – vilket jäkla år! Det har varit stökigt både för mig och för världen. Mitt 2020 bjöd på 30-årskris, tandställning, inställda resor, hemmajobb, problem med sköldkörteln, pandemi, terapi, roadtrip till Skåne och ny hårfärg.

30-årskris och sköldkörteln

Jag åkte på en riktig 30-årskris i januari förra året. En person i min närhet frågade om något var fel. Jag sa att allt var bra och skojade bort det. Tredje gången jag fick frågan så började jag gråta. Jag förstod inte själv att jag mådde dåligt, det hade smugit sig på. Jag bokade tid på vårdcentralen där läkaren konstaterade att jag var nedstämd och skrev ut antidepressiva.

2 månader senare mådde jag fortfarande inte bra. Jag hade konstant gråten i halsen och det visade sig att jag har hypotyreos – problem med sköldkörteln. Jag fick då medicin för det och har tagit blodprover och justerat dosen fram och tillbaka hela året.

I oktober sa min läkare att sköldkörteln var bra och att symtomen jag hade kvar berodde på en ”mitt i livet-kris”. Eftersom jag fortfarande inte kände mig bra, även om blodprovet var ok, så fick jag byta till en ny antidepp-medicin och bokade terapi. Allt det här var nytt för mig, men jag tackade ja till allt för att bli bra.

Jag kände mig larvig som bokade terapi, men då sa psykologen: ”det låter som du haft ett tufft år”. Det blev bara tre besök eftersom jag redan gjorde ”allt rätt”, alltså: träna, äta, sova, jobba, träffa folk… Sista terapi-timmen var på min födelsedag i november. Då fyllde jag 31 och det kändes passande nog som att det var slutet på min 30-årskris.

Nu ett år senare mår jag äntligen bra. Jag känner mig gladare och piggare och de nya medicinerna/doserna verkar äntligen fungera för mig.

Tandställning

Jag gav mig själv fina tänder i 30-årspresent och skaffade tandställning i januari. Jag hade räls på framsidan av tänderna i 6 månader och WOW vilket resultat det gav! Här finns all info om min tandställnings-resa. Alla dagar var inte en dans på rosor, men jag skulle absolut gjort om det igen nu när jag ser hur fint det blev!

Ny hårfärg

Efter att ha varit superblond i många år så kände jag för en förändring och blev mörkblond! I våras hade jag 5 månaders utväxt på grund av pandemin, så när jag var hos frisören och färgade håret superblont igen så kände jag mig alldeles för blond och blev sugen på att bli mörkare.

Pandemi & hemmajobb

Fredagen den 13:e mars packade vi ihop på kontoret och förberedde oss för att jobba hemifrån. Då hade jag aldrig kunnat föreställa mig att det här hemmajobbandet och karantänlivet skulle pågå så länge.

Men det har fungerat väldigt bra eftersom vi redan jobbar digitalt och vi har dagliga videomöten på Skype. Jag har tidigare jobbat och pluggat hemifrån i flera år, så jag är van vid det och att ta eget ansvar. Även om jag saknar kontoret och kollegorna så har jag också kunnat jobba ostört och känt mig mer effektiv.

Jag har umgåtts med min familj på helgerna och jobbat i min lägenhet på vardagarna. Jag saknar många och mycket just nu, men det känns som vi ser ljuset i tunneln.

Sommar i Sverige

Eftersom de resor jag hade planerade blev inställda så blev det en sommar i Sverige. Jag träffade nära och kära utomhus, åkte ut i skärgården och körde roadtrip till Skåne med mamma och pappa. Vi besökte Mölle, Torekov och Båstad. Vi åt god mat, drack vin och badade. Vi prickade in riktigt toppenväder med 25-30 grader!

Bye 2020

När jag ser tillbaka på 2020 så kan jag ändå känna att mitt eget kaos inträffade lägligt – samtidigt som hela världen varit kaos. Eftersom jag sett ut som ett troll med tandställning och inte mått toppen, så har det varit skönt att jobba hemma. Om jag nu skulle må dåligt så var det rätt år för det. Det har känts som att mitt liv varit på paus, men så har det ju mer eller mindre varit för alla.

Livet är tråkigt just nu, men jag är glad att det går att jobba, träna, umgås, shoppa och kolla på serier digitalt. Och jag känner mig tacksam över att jag har ett jobb jag älskar, en lägenhet jag trivs i och att alla nära och kära mår bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *