Kategorier
Skönhet

Jag har skaffat tandställning!

Jag har skaffat tandställning!! Är det en 30-årskris eller 30-årspresent? Lite av varje kanske, haha. Jag kände att om jag inte gör det nu så blir det aldrig av. Det här är såklart helt random för er, men jag har velat fixa det så himla länge och nu blev det äntligen av!

Innan jag berättar mer så är det väl lika bra att jag visar er vad jag stör mig på: min ena tand på vänster sida ligger över framtanden. Kollar man på en bild tagen framifrån så syns det inte, speciellt inte med mobilkamera. Men såhär ser det ut i profil och det är något jag stört mig på länge. Jag är medveten om att unika och speciella utseenden på tänderna kan vara fint och charmigt, men den här är bara sned.

Mina vänner tycker att jag är knäpp. Men de lägger pengar på bilar, hus och barn – vilket jag inte gör. Jag har jobbat väldigt mycket den här hösten och vill göra något för mig själv. Jag hade kunnat unna mig en dyr väska, men jag har hellre fina tänder livet ut.

Min chef har en nära vän som är tandläkare, så det är henne jag går till. Hon har sin mottagning i Täby, så när jag skulle dit på konsultation i december så hämtade min chef mig i Ropsten och skjutsade mig dit och satt i väntrummet tills jag var klar. Hur många chefer följer med till tandläkaren? Världens bästa.

Jag ville inte skaffa tandställningen innan min 30-årsfest och julen, så att jag skulle kunna äta allt och inte behöva vara försiktig. Men idag var jag alltså hos tandläkaren och satte i tandställningen i överkäken! Den ska sättas i nedtill om 3 veckor. Även om jag stör mig på en tand i överkäken så kommer alla tänder justeras för att passa ihop, och jag vill gärna ha fina tänder både uppe och nere när jag ändå håller på.

Jag har valt att skaffa en helt vanlig tandställning med räls utanpå tänderna eftersom det är billigare än Invisalign (genomskinliga skenor) eller tandställning innanför tänderna. Jag ska ha tandställningen i 6 månader, vilket är en väldigt snabb process. Märket heter ”Fastbraces” och är tydligen en snabbare metod än annan tandställning med räls. Jag kunde välja till vit räls upptill (ja tack!) men inte nedtill.

Jag har inte ont ännu men har hört att det kan göra jäkla ont kommande timmarna/dagarna. Men jag känner absolut av att munnen är full av grejer – vilket gör att det känns som att alla andra ser tandställningen supertydligt. Men mina kollegor tyckte inte att det syntes så mycket. Så det är nog mest min känsla.

Jag har velat göra det här i så många år och nu blev det av! Är så taggad på att få fina tänder! Jag har sett att bland andra Ida Warg, Alice Stenlöf, Therese Lindgren och Sanne Alexandra också haft tandställning i vuxen ålder.

Men jag har bara haft den i under några timmar, så fler uppdateringar kommer!

1 svar på ”Jag har skaffat tandställning!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *