Kategorier
Allmänt

Stresss

Fick en kommentar från en tjej som undrar hur jag gör för att motverka stress, och mitt svar är att jag försöker äta ordentligt, sova minst 6-7 timmar per natt, och träna regelbundet (får börja träna om en vecka igen, längtar!). Det är även bra att planera det man har att göra, prioritera det som är viktigast och tacka nej till det man inte hinner eller känner för. Att ha kul grejer att se fram emot är också något jag tycker hjälper.

 

Men det är klart att det är svårt att undvika att känna sig stressad. Sedan jag började på universitetet har jag i perioder känt mig stressad – och kroppen har reagerat.

 

Värsta grejerna jag känt av har varit att jag haft svårt att sova (legat jättetrött i sängen och hjärtat har slagit som om jag varit ute och sprungit), mitt tandkött blödde varje dag i 2 år och i höstas hade jag även svårt att andas i skolan ett par gånger. Gick dit i normalt tempo, satte mig ner i föreläsningssalen och fick plötsligt ingen luft. Kippade efter andan och tänkte ”herregud, jag får ingen luft!!” innan andningen kom igång igen…

 

Mitt största tips är att ta sig tid för träning. Jag är inte alls lika spänd i rygg/nacke/axlar sedan jag började träna ordentligt och jag känner mig mer avslappnad efter att ha kört ett pass!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *