Kategorier
Reklam & Design

48H – Vernissage

Ikväll hölls det vernissage av alla 87 bidrag som tävlade i 48H. Det var många som var både smarta och snygga! Jag fick inside information om att juryn hade pratat om vårat bidrag, att det stack ut. Jag tror vi var de enda som valde att rita/skissa/illustrera, vilket inte var så konstigt eftersom alla fick fri tillgång till Getty Images bilder.

Tävlingen gick ut på att under två dygn ta fram en annons åt företaget Stella som är ett mentorprogram för 16-20 åriga tjejer som pratar om allt mellan himmel och jord med en mentor som är en äldre kvinna. Det behöver inte vara tjejer med speciella problem, utan de pratar om det tjejen vill. T.ex. familj, vänner, relationer, sex, skolan, framtiden… Alla val och tankar man står inför som ungdom. Annonsen skulle främst rikta sig till företag som ska finansiera Stella, men även till tjejerna och mentorerna. Här hittar ni de vinnande bidragen.

Min grupp valde att ha en illustration av en tjej med en explosion av tankar ovanför huvudet. Copyn löd: ”Det är tankar som räknas” – både för att tjejerna går med i mentorprogrammet eftersom de har många tankar som snurrar och för att mentorer och företag ska vilja bidra.

Mycket folk på plats under kvällens vernissage.

Vår annons upphängd på väggen.

”Det är tankar som räknas”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *