Kategorier
Plugg & Jobb

Tjejer Kodar

 
Igår efter jobbet var jag på kurs med Tjejer Kodar på Svenska Spels huvudkontor i Solna. Vi var 40 tjejer i blandade åldrar och med olika bakgrund som lärde oss grunderna i Javascript i tre timmar. Det var väldigt fint arrangerat och jag kände mig både upprymd och mosig i huvudet efteråt. En tjej som jag pluggade Reklam & PR med på universitetet för 10 år (!) sedan var också där och hon hade även varit på ”code camp” med Tjejer Kodar i Barcelona vilket hon rekommenderade.
 
Jag har jobbat digitalt i 11 år och har inga drömmar om att bli utvecklare, men jag vill lära mig mer och få en bättre förståelse. I högstadiet satt jag i datasalen på rasterna och ”byggde hemsidor” i färdiga mallar på internet. Jag kodade ingenting, men jag laddade upp bilder och texter och ändrade färg, typsnitt och textstorlekar och såg min ”hemsida” ta form. Så intresset för det digitala har alltid funnits där.
 
Uppgiften vi fick från Tjejer Kodar var att koda ihop en sida med t.ex. ”Vad ska jag äta till middag?”, lägga in olika alternativ och en knapp som gör att alternativen som dyker upp visas slumpartat. Min bror (som är utvecklare) la upp sidan jag kodade ihop igår på webben – här! Jag har lagt till alla funktioner, utseendet, och att olika svar visas varje gång du klickar på knappen 🙂
 
 
Om någon är intresserad av vad jag pluggat på i veckan:
 
Innan kursen igår läste jag på och förberedde mig för att jag skulle få ut så mycket som möjligt av kvällen. Jag kollade på den här snabbkursen på YouTube om HTML (1 timme) och den här snabbkursen om CSS (1,5 timme). Sedan skapade jag ett konto på Codecademy och tog deras onlinekurs i HTML (4 timmar) och onlinekurs i CSS (15 timmar). CSS-kursen hann jag bara igenom till 35 %, så jag tänkte jobba vidare nu sista dagarna innan mitt gratiskonto på Codecademy går ut. Jag är glad att jag kollade på snabbkurserna på Youtube först så att jag fick grunden förklarad för mig, innan jag sedan gjorde onlinekurserna med steg för steg-uppgifter som på en gång visar om man gjort rätt eller fel. Jag rekommenderar både videorna och Codecademy-kurserna!
 
Översta bilden är lånad från Tjejer Kodar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *