Kategorier
Hem & Inredning

Difficult roads often lead to beautiful destinations

 Nu har jag bott i lägenheten i tre veckor och här kommer en stor uppdatering!
 
Jag känner mig lycklig och tacksam att jag hittade den här lägenheten så snabbt, att jag hade möjlighet att köpa en såhär drömmig lägenhet och att jag får fortsätta leva min dröm och bo kvar i stan. Jag blev kär i lägenheten redan innan visningen och när jag flyttade in så kände jag mig hemma direkt.
 
Efter tre besök på IKEA plus en trasig garderobsdel som behövde bytas så har jag nu kommit i ordning. Jag tänkte skriva äntligen, men det har ändå gått väldigt fort att få ordning. Den sista flyttkartongen är borta och det är inget kvar som jag måste fixa eller köpa. Allt är inte exakt som jag vill ha det ännu, men nu har jag en väldigt bra grund.
  
Nu ska jag visa er hur det ser ut hemma hos mig på 22,5 kvm!
 
Rummet
När man kommer in i hallen så är badrummet till vänster och klädkammaren till höger. Klädkammaren är ganska stor, den går att gå in i, men jag behövde även en garderob i rummet. Jag valde en extra hög för att ta vara på utrymmet. Till höger om garderoben satte vi en spegel och till vänster om garderoben sparade jag en liten lucka mot väggen för att kunna ställa undan extra stolar (om ni undrar varför garderoben inte står mot väggen). Jag vill ha fyra matchande stolar till matbordet, men jag har lånat extra stolar av mina föräldrar så länge.
 
Jag är så glad att min tavla från Emma Malm får plats även om jag bor väldigt litet. I hörnet intill balkongdörren vill jag sätta in en stor kyl/frys senare. Jag har en liten kyl med frysfack i köket som jag vill byta mot en diskmaskin.
 
 
 
 
 
 
Sovalkoven
Sängen gick precis in framför bokhyllan i sovalkoven (som förra ägaren lämnade kvar). Det är jag så glad för! Dels så ger den lite förvarningsutrymme, men sedan är den perfekt att ha TV:n på. Jag vet att TV:n är väldigt stor, men jag tänker inte lägga en massa pengar på att köpa en mindre.
 
Jag har köpt ett överkast i lila sammet och var förbi Mio idag och köpte prydnadskuddar. Jag köpte flera blåa i olika storlekar och en gul för att bryta av. Nu är sänghörnan mysigare! Det känns ändå som att något saknas, men jag tror inte jag vill ha något på den väggen, så pappa ska hjälpa mig att flytta fjäderlampan så att den hamnar ovanför sängen. I rummet ska jag istället ha spotlights så att tavlan får ljus på sig.
 
Golvet är inte det snyggaste och det känns lite kalt så jag vill ha en stor mysig matta framför sängen.
 
 
 
 
Köket
Jag är inte kompis med gasspisen (det kommer så mycket eld när jag drar igång den, och då blir jag rädd och stänger av, och så måste jag börja om igen, haha) – men jag älskar köket! Det är nyrenoverat och fräscht och har ett litet fönster längst in. Om man lutar sig fram så ser man äppelträdet utanför balkongen. Och bara att det ger ljusinsläpp i köksdelen är ju fantastiskt!
 
 
 
 
Badrummet
Litet men rymligt. Duschen är i höger hörn innanför toaletten.
 
 
 
Balkongen
Innan jag vann budgivningen på den här lägenheten så sa jag till mig själv att jag kommer vara så himla glad bara jag får en balkong. Och nu har jag en balkong med sjöutsikt!!! Den är dessutom ganska stor och precis utanför har jag flera träd. Mamma hjälpte mig att sätta upp en ljusslinga med stora lampor idag. Möber och växter tänker jag att jag får fixa till våren.
 
 
 
 

6 svar på ”Difficult roads often lead to beautiful destinations”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *