Kategorier
Hem & Inredning

Att köpa lägenhet

Jag har fixat lånelöfte och börjat gå på visningar och det är lätt att ryckas med och flytta in i huvudet. Men samtidigt så är det många frågor som snurrar.
 
Jag är uppvuxen i Fullersta i Huddinge men de senaste 9 åren har Kungsholmen varit mitt hem. Jag har alltid drömt om att bo i stan så just nu lever jag min dröm.
 
Mina föräldrars lägenhet, som jag först flyttade hemifrån till och nu lånar igen, är 34 kvm. Lägenheten jag och Björn köpte var 35 kvm. Så hur jag än vrider och vänder på det så måste jag nu ”byta ner mig”.
 
Hur många kvadrat behöver jag för att få plats?
Behöver jag balkong? Hur mycket använder man den egentligen?
 
Min bror bor på 19,5 kvm intill Norr Mälarstrand. Det är litet, men hans lägenhet är bra planerad. Det viktigaste på min lista är läget. Jag vill gärna bo centralt, och då kan jag istället bo mindre. Jag älskar att kunna gå till jobbet, det känns lyxigt för mig. Och upptäcker jag att jag inte har råd att bo i rätt område med balkong så är det balkongen som ryker från önskelistan.
 
Men jag känner mig själv. När jag kommer in i en fin lägenhet så kommer jag tänka ”här vill jag bo! Jag kan äta nudlar resten av livet bara jag får göra det här”. Sedan handlar det väl även om tur och tajming när man väl börjar buda. Så håll tummarna! <3
 
(null)

 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *