Kategorier
Hälsa

Träning, hälsa och vikt

Idag den 20 augusti har jag tränat varje vecka i ett års tid. Jag har kört 77 pass det här året vilket i snitt blir 1,5 pass i veckan. Enda undantagen var 3 veckor utan träning i våras när mitt liv vändes upp och ner och en vecka i juni då jag hade ont i halsen. För mig är det verkligen wow! Jag har aldrig hållt igång så bra någonsin tidigare. När jag var yngre var idrott (och musik) det värsta jag visste.
 
Jag tycker att jag har blivit starkare och friskare, men ser tyvärr ingen förändring på kroppen. Det sägs väl att träning står för 20 % och maten för 80 % om man vill gå ner i vikt. Men jag har inte varit sjuk en enda gång det senaste året. Det tror jag verkligen att jag har träningen att tacka för. Jag kanske har haft pyttelite ont i halsen då och då som snabbt gått över, men jag har inte ens varit förkyld. Jag sjukanmälde mig en dag under våren för att jag var dålig i magen, men jag tror det var på grund av stress.
 
Jag är 167 cm och har de senaste åren pendlat mellan 57-64 kg. Oftast ligger jag mellan 58-62 kg. När jag går över 60 kg så känner jag mig plufsig, men det verkar som att min trivselvikt som kroppen strävar efter är 62 kg. Jag liksom dras dit vad jag än gör.
 
De senaste två månaderna har jag försökt äta bättre och då kommer väl formen så småningom. I lördags sprang jag Midnattsloppet och satte ett nytt eget rekord. Jag känner mig stolt över min prestation och om 4 veckor ska jag springa Stockholm Halvmarathon!!
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *