Kategorier
Hälsa

I party with my pain

 
Efter jobbet väntade ett besök hos naprapaten. Han sa åt mig flera gånger att slappna av, men det är väl just det jag har problem med och gör att jag blir spänd. Idag fick jag ett nytt tips: tejpa över området där jag har mest ont. Det kan få det att släppa för stunden då tejpen sitter där.
 
Han tipsade mig även om att träna 30 % framsida och 70 % baksida (rygg/axlar) för att öka styrka och stabilitet. Kontorsjobb i samband med att stirra ner i iPhonen 24/7 sätter sina spår i nacken. Då känns det än mer rätt att jag fokuserar på styrka istället för kondition för träningen rent allmänt just nu.

5 svar på ”I party with my pain”

Är det vanlig coachtejp du använder? Hoppas det funkar! Testa kinesiotejp annars, det är sjukt bra. Håller längre, går att duscha med och mycket mer flexibelt/rörligt. Finns speciella sätt att tejpa på (naprapat/sjukgymnast vet hur), men finns en hel del smarta guider du kan kolla upp på youtube.

Det var naprapaten som tejpade, men han sa åt mig att kolla efter färgglad tejp som är mer stretchig. Jag har ingen koll på tejp, aldrig testat det förut, så tusen tack för tipset! Vart köper man kinesiotejp? Sportbutik, apotek? 🙂

Svara

Hej Sandra! Min pappa är naprapat och träning i all ära men det viktiga är att tänka på hur du sitter (bakåtlutad) med armen i bekväm vågrät vinkel. Höj och sänk bordet under arbetsdagen och rör dig så mkt som möjligt. Tänj inte nacken.

Ja precis, det är kinesotejpen han menar! Du kan hitta den på nätet lite överallt och till billigare priser (t ex på http://www.kinesiotapeshop.se), men jag behövde tejpen akut och då fanns den endast att köpa på Team Sportia. Detta var i mars, så förhoppningsvis finns tejpen tillgänglig på fler ställen, men TS är ett säkert kort i allafall! Apotekarien tittade bara konstigt på mig och hade aldrig hört talas om nåt liknande haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *