Kategorier
Allmänt

Årsresumé 2018

 
 
När jag och min kille skålade in det nya året i vår gemensamma lägenhet på Fridhemsplan så hade jag aldrig kunnat föreställa mig att 2018 skulle bli så som det blev.
 
2018 har varit mitt sämsta år i livet. Men jag måste nästan dela upp året i två delar. Första delen är januari-augusti och andra delen är september-december när det vände och såg ljusare ut igen.
 
 
 
The break up
 
I mars gjorde min kille slut utan förvarning och jag fick en chock. Det kom som en blixt från klar himmel. Han gjorde slut 4 dagar innan vi skulle till Berlin. Jag hade fixat resan i födelsedagspresent till honom och allt var bokat och betalt.
 
Efter 4 röriga månader mådde jag bättre igen. Såhär skrev jag i bloggen då:
 
”Det slog mig precis att det här är första veckan på fyra månader som jag inte har gråtit. Igår var det exakt fyra månader sedan det tog slut och med små steg så går det framåt. Man märker inte förbättringen över en natt men plötsligt så vaknar man upp efter fyra månader och kommer på att man mår lite bättre.”
 
Men det tog väl ett halvår att repa sig helt. Jag tappade mycket hår, gick ner i vikt, hade svårt att sova och fick sömntabletter utskrivna. Jag tillät mig själv att vara deppig ett halvår, sedan ryckte jag upp mig och gick vidare. Det finaste jag hörde på temat ”det blir bättre” var detta av Michaela Forni.
  
 
 
Berlin
 
Jag bokade om den ena biljetten till Berlin och världens bästa pappa tog ledigt från jobbet och åkte med <3
 
Det var inte mitt livs bästa resa, och jag var inte det roligaste resesällskapet, men jag är glad att pappa följde med. Jag kunde inte äta eller sova och det var så sjukt dåligt väder hela resan. Solen tittade fram en kort stund ena dagen och då passade vi på att sätta oss med varsitt glas på en uteservering.
 
Vi promenerade runt i stan, såg historiska platser, gick på museeum, kollade i shoppinggallerior, åt på restauranger och gick förbi huset jag hyrde en lägenhet i när jag bodde i Berlin sommaren 2012.
 
 
 
Sålde lägenheten
 
Under våren sålde vi lägenheten på Fridhemsplan som jag älskade vilket gav mig två förluster på samma gång.
 
Han flyttade ut och jag bodde kvar tills det var dags att flyttstäda. Vi gjorde ordentlig research innan vi valde mäklare och jag skulle absolut välja Jonas på Mäklarhuset igen om/när jag ska sälja.
 
Världens bästa föräldrar lånade ut sin lägenhet på Kungsholmstorg till mig tills jag hade fått ordning på livet. Jag bodde i den lägenheten i 7 år innan jag blev sambo, så det kändes fortfarande som hemma.
 
 
 
25 maj
 
25 maj skulle vi ha firat 4 år tillsammans och jag passade på att gå på fest. Jag hade inte druckit så mycket efter att jag blev dumpad men jag tror det var precis vad jag behövde då.
 
 
 
En perfekt sommardag
 
En av årets bästa dagar: en perfekt sommardag på min bästis familjs landställe på Slandö. Det var strålande väder, vi badade, åkte ring efter motorbåten, drack rosé och hon klippte mitt hår.
 
 
 
Gotta get him out my hair
 
Jag tappade väldigt mycket hår efter the break-up, antagligen på grund av stressen från att livet vändes upp och ner. En kollega sa till mig att man ofta vill göra om håret när man går igenom något tufft, för att det gamla liksom sitter kvar i håret. Så när jag var på Marielles landställe så klippte hon av 20 centimeter. Nu saknar jag det långa håret jag hade innan – men där och då var det precis vad jag behövde!
 

 
Bröllop
 
Min älskling Tanja gifte sig i juli! Jag var en av fem brudtärnor och det var en fantastisk dag fylld med så mycket skratt, glädjetårar, kärlek och fest <3
 

 
 
Midnattsloppet
 
Av de lopp jag har sprungit så är Midnattsloppet min absoluta favorit! Det är en lagom lång sträcka (10 km) och det är en rejäl folkfest längs med hela banan. Det var första gången jag sprang loppet själv, men man känner sig ju allt annat än ensam. Min brorsa stod och hejade både vid start och mål, det gav extra energi!
 
 
 
Stockholm Halvmarathon / Ett halvår senare
 
14 mars tog förhållandet slut, och ett halvår senare (15 september) sprang jag Stockholm Halvmarathon. Jag hade aldrig sprungit mer än 10 km tidigare och ett halvmarathon är 21 km! Mitt mål var att komma i mål, men jag joggade hela vägen. Min familj stod och hejade vid 18 km och det var verkligen då jag behövde en hejarklack som mest!
 
Stockholm Halvmarathon blev liksom startskottet för ”mitt nya liv”. Jag har gått igenom min första livskris och det tog ett halvår att komma på banan igen.
 

 
 
Grekland
 
Julen 2017 fick jag, min brorsa och våra repsektive en resa till Grekland av mamma och pappa i julklapp. I september, dagen efter att jag hade sprungit Stockholm Halvmarathon, reste vi till mina föräldrars smultronställe: en ö utanför Rhodos som heter Symi. Mamma och pappa har som tradition att åka dit en vecka i september varje år, och nu fick vi följa med och uppleva deras paradis. Vi badade, solade och åt god mat i en vecka <3
 
 
 
Jag köpte lägenhet!!
 
Jag fixade lånelöfte under sommaren och var såklart supernervös över vilken summa jag skulle få låna och vad jag skulle hitta för lägenhet. Min största dröm var att få fortsätta att bo inne i stan, gärna med balkong, men jag vågade inte riktigt hoppas att jag skulle kunna köpa något centralt som också hade balkong.
 
Men så hittade jag en liten pärla på 22,5 kvm på Kungsbro Strand som hade allt jag önskade. Jag blev kär redan när jag såg bilderna på Hemnet och när jag sedan gick på visningen så var jag såld. Jag la både första och sista budet och var kallsvettig i tre dagar innan jag skrev på kontraktet.
 
Lägenheten ligger på Kungsholmen, bara minuter ifrån City, har sovalkov (jag ville absolut inte ha loftsäng!), balkong och sjöutsikt! Både min brorsa och mina föräldrar bor på Kungsholmen, så det känns magiskt att få fortsätta bo nära dem.
 
Dagen då jag skrev kontrakt och dagen då jag fick flytta in var årets absolut bästa dagar! Jag måste fortfarande nypa mig i armen ibland för att jag är så glad och tacksam över att det blev så bra.
 
 
 
 
PMS
 
Jag har haft PMS så länge jag kan minnas men under hösten blev min PMS bara värre och värre. Jag grät floder utan anledning och det ”kliade” i kroppen av obehag. Min mamma sa åt mig att boka tid hos en gynekolog och jag fick nya p-piller som trollade bort både mens och PMS. Helt fantastiskt! Mer om det i ett senare inlägg!
 
 
Är det något jag lärt mig under 2018 så är det att ingenting blir som man har tänkt sig. Mycket kan hända på ett år och jag hoppas att 2019 har många spännande överraskningar att bjuda på!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *